KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podziękowania

"Serce kieruje się racjami, których rozum nie pojmuje"
  J.B. Bossue




Dziękujemy Pani Annie Bratus-Proga za zaproszenie dzieci do Groty Solnej.

Dziękujemy Państwu Jadwidze i Antoniemu Końca za zaproszenie dzieci do szkółki drzew i roślin.

Dziękujemy Państwu Barylskim za dostarczenie papieru dla grup Biedronek i Wiewiórek.

Dziękujemy Panu Pawłowi Karlikowskiemu za poprowadzenie balu karnawałowego.

Dziękujemy Panu Kruszyńskiemu za naprawę komputera do gabinetu logopedycznego.

Dziękujemy Pani E. Kujawie za roślinki do kącika przyrodniczego.

Dziękujemy Pani Małgosi z kwiaciarni "Storczyk" za systematyczne, nieodpłatne przekazywanie materiałów dekoracyjnych i florystycznych do przedszkola.

Serdeczne podziękowania dla Rodziców dzieci z grupy "Krasnale" "Słoneczka" "Motyle" za zakupienie sprzętu grającego.

Dziękujemy Rodzicom z grupy "Motylki" a w szczególności dla Pani Pauliny Dominowskiej i Pani Ewy Ozimek za aktywny udział w konkursach. 

Grupa "Zajączki" dziękuje Pani Irminie Cempa za systematyczne wykonywanie dekoracji do klasy oraz pomoc w przygotowaniu upominków z okazji różnych wydarzeń klasowych .